Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. helmikuuta 2012

Liitutaulumaalia ja yleistä pulinaa

Nyt onkin ollut oikein kunnolla aikaa kotoilla, esikoinen sairaana eikä olla päästy pihalle ollenkaan :( Kovin on pieni potilas harmissaan sisällä oleilusta, mutta pakko mikä pakko. Myönnettäköön, että kyllä tässä alkaa pikkuhiljaa seinät kaatua päälle äiskälläkin :P

Noh, olenpahan ehtinyt kunnolla keskittyä siivoiluun kerrankin :) Tosin tuntuu siltä että vaikka siivoan jatkuvasti, on meillä aina hirveä sotku.
Nyt olen pitkästä aikaa tehnyt tehopuhdistukset pesukoneelle, tiskikoneelle, kahvin- ja vedenkeittimelle. Tuo on sellainen asia mikä välillä tuppaa unohtumaan, joten suosittelen kaikkien tekevän sen säännöllisesti :D
Ostin apteekista sitruunahappoa, hinta taisi olla 1,85 pkt joten edullista on tuo tehoaine :) Sillä lähtee kodinkoneista kalkki ja likajäämät sekä koneen ikä pitenee :) Huomasi kyllä heti kahvin mausta ja pyykkien tuoksusta, vaikka normaalistikin teen tehoputsaukset kodinkoneille väh. parin kk välein ja pesukoneelle laitan tyjän keittopesun kerran viikossa.

Tänään intouduin kokeilemaan liitutaulumaalia keittiönpöytään, ajattelin että sitä voisin pitää muistitauluna tai jonakin vastaavana.
Liitutaulumaalia ostin Kärkkäiseltä hintaan 9,90e ja se on yllättävän riittoisaa.
Idea on se, että pinta maalataan kahteen eri kerrokseen yhdensuuntaisilla vedoilla, molemmat kerrokset eri päin (esim. eka kerros vaakaan, toinen pystyyn).

                                  Ensimmäiseksi aloitin tietenkin puhdistamalla pinnan yleispuhdistusaineella :)
Sitten mittasin kohdan, johon maalatun alueen haluan.
Tämän jälkeen rajasin alueen maalarinteipillä.
Sitten ei muuta kuin hommiin :) Eli aloin sutimaan maalia vaakasuntaisin vedoin
Avot! Nyt kun alue tuli maalattua, täytyi maalarinteipit irroittaa heti. Tämä siksi, ettei maali pääse kuivumaan reunoilta ja lohkemaan maalia irroittaessa. Vähän sama siis kuin ranskalaista manikyyriä lakatessa :)  Sitten odotellaan 2 tuntia, ja maalataan uudestaan pystyvedoilla. Vuorokauden kuluttua on liitutaulualue käyttökunnossa :)


Löysinpäs muuten viimeksi kirpparilta aivan ihanan koristesydämen, jonka kuvan ajattelin laittaa tänne blogiini :)
Olin miettinyt minkä yksityiskohdan laittaisin vanhasta ikkunanpokasta, juuttikankaasta ja kanaverkosta tekemääni tauluun ja tämähän oli juuri passeli siihen tarkoitukseen :)


Kuvassa näkyy muuten myös tuunaamani vanha, järkky 80-luvun kirjahyllynosa jonka uudistin käyttöön sopivaksi decoupage-tekniikalla Sinellistä löytyneistä ruususervieteistä ja IKEA:n vetimillä. Tuosta decoupagesta voisinkin tehdä postauksen joskus :)

5 kommenttia:

  1. Harmitus esikoisesi puolesta, toivottavasti tervehtyy pian <3

    Vautsi vau :) Olipas kiva idea tuo muistitaulu :)
    Minä olen halunnut maalata liitumaalilla meidän pojan huoneen seinään mutta en oikein tiedä mitä meidän vuokranantaja siitä tykkäisi, vaikka on kyllä sanonut että saamme maalailla mielemme mukaan :D

    Täällä myös tehdään pesukoneen tehoputsaukset parin viikon välein niin kone pysyy hyvänä, sitä pyykkiä tulee pestyä meillä melkein joka päivä :)

    VastaaPoista
  2. Meillä kanssa kone pyörii väh. kerran päivässä ja yleensä teen puhdistuksen pelkällä kloorilla, ja sen jälkeen 95c pesu. Tuota sitruunahappoa olen käyttänyt aiemmin harvemmin mutta nyt tuli kyllä säännölliseen käyttöön :)
    Minäkin olen haaveillut seinään maalaamisesta tuolla ja magneettimaalilla, mutta en ole ihan varma miten helposti peittyy tavallisella seinämaalilla joten en ole uskaltanut kokeilla. Se olisi tosi ihana kyllä, just lastenhuoneeseen! :))

    VastaaPoista
  3. Hei, täältä löytyikin kiva blogi, kätevä olet käsistäsi :)
    Kiitos kun kävit blogissani,
    mukavaa loppuviikkoa !

    VastaaPoista
  4. Kiitos viestistäsi ja kehuistasi Hilma! :)) Iloista lopputalvea sinulle :)

    VastaaPoista
  5. Hauska idea maalata liitutaulu pöytään :)

    VastaaPoista